Marketing hoteluri prin social media

Pe măsură ce numărul de persoane care se conectează la internet continuă să crească, World Wide Web a devenit un instrument semnificativ pentru comercializarea întreprinderilor, în special în industria ospitalității. Comercializarea hotelurilor online permite instituțiilor să creeze o prezență și să le ofere clienților lor noi și retur, tipul de comoditate pe care Internetul îl poate oferi doar. Unul dintre cele mai importante aspecte ale marketingului pe internet este marketingul prin intermediul rețelelor de socializare sau al rețelelor sociale, o metodă care este adaptată astăzi de hoteluri.

Ce este media socială? Acesta este un tip de conținut găsit pe Internet care este ușor accesibil și relativ ușor de publicat. Alții se referă la social media drept „democratizarea informației”, o schimbare de la media industrială standard precum televiziunea și filmul. Bloguri, forumuri sau forumuri de mesaje internet, site-uri de partajare video, feed-uri, toate acestea sunt exemple de social media.

Cum servesc hotelurile pentru a beneficia de astfel de social media? Deoarece rețelele sociale sunt, în general, determinate de interacțiunile utilizatorilor, atunci funcționează similar în multe moduri cu cuvântul gură. Cine vrea o recenzie proastă? Un comentariu negativ pe un anumit site poate preciza diferența dintre cazările cu rezervare completă și o tonă de apartamente goale care părăsește noaptea.

Informațiile vitale care nu se regăsesc pe site-ul propriu al unui hotel pot fi generate prin rețelele de socializare și, de cele mai multe ori, informațiile devin mult mai personalizate și, prin urmare, sunt mult mai autoritare, deoarece este o experiență reală de către cineva care a petrecut noaptea sau a mers să participe. un eveniment într-un anumit hotel. Recenziile și opiniile contează.

În aceeași ordine de idei, galeriile de hoteluri prezentate pe bloguri și site-uri de găzduire de imagini precum Flickr au un potențial mare de a atrage interesul de pe piața online. Va uimi mulți oameni să vadă câți sunt balansați văzând imagini reale ale unui hotel. Este ca un cuvânt vizual de activitate bucală.

În mod alternativ, social media oferă o modalitate diferită de conectare cu clienți posibili. Unele hoteluri au notat să-și trimită reprezentanții să comenteze unele postări de blog sau recenzii, astfel încât să existe o perspectivă adecvată prezentată sau pentru a aborda anumite puncte prezentate în recenzie.

În plus, site-urile de rețea socială, în special Facebook, permit hotelurilor să-și configureze propriile conturi și un fel de fani ascultători sau membri ai grupului, astfel încât persoanele conectate la contul hotelului să poată primi actualizări periodice și să fie informați cu privire la schimbările de stare și de tot felul. a altor dezvoltări hoteliere, iar clienții potențiali primesc aceste tipuri de informații în timp real.

Cel mai important lucru despre marketingul hotelier prin rețelele de socializare este că, de cele mai multe ori, este publicitate gratuită. Nu este nevoie ca hotelurile în sine să suporte niciun fel de cheltuieli, cu excepția, poate, pentru reclame banner și publicitate plată pe clic. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea rețelelor de socializare sunt găzduite pe propriile lor site-uri operate de companii independente. Asta înseamnă că hotelurile au acces la o bună parte din marketing, aproape deloc sau fără costuri.

După cum cred mulți, social media, fuzionează tehnologia și sociologia. Hotelurile care doresc să stabilească o prezență online și să crească traficul atât pe site-ul lor, cât și în stabilirea propriu-zisă profită deja de oportunitățile abundente în marketingul social media. Dacă vedeți o formă de marketing hotelier data viitoare când vizitați site-ul dvs. de rețea de socializare preferat, nu vă mirați.

 

Creșterea platformelor de social media precum Facebook, Twitter, LinkedIn și Instagram a însemnat că marketingul social media este acum mai important ca niciodată și oferă o serie de oportunități excelente pentru cei din industria ospitalității. În acest articol, aruncăm o privire mai atentă asupra marketingului social media și a beneficiilor sale și oferim șapte sfaturi de marketing în social media pe care cei care operează în industria hotelieră le pot folosi pentru a-și promova afacerea.

Ce este Social Media Marketing?

Marketingul social media este procesul de a câștiga atenție și expunere pentru o afacere sau o marcă prin utilizarea site-urilor de socializare. Această activitate promoțională poate adopta mai multe forme, de la postarea sau partajarea fotografiilor sau videoclipurilor, până la link-uri către site-uri web sau conținut extern și chiar anunțuri plătite prin intermediul platformelor de socializare.

Este util mai ales pentru cei din industria ospitalității, deoarece platformele precum Facebook sunt o modalitate perfectă de a interacționa cu clienții existenți și noi. De asemenea, majoritatea platformelor de socializare au instrumente de analiză încorporate, permițând conducerii hotelului să monitorizeze implicarea. În plus, rețelele sociale includ adesea componente valoroase pentru promovarea hotelului, cum ar fi recenziile clienților și posibilitatea de a invita utilizatorii la evenimente.

7 sfaturi de social media pentru hoteluri

Mai jos, am compilat câteva sfaturi de marketing pe social media, care sunt deosebit de relevante pentru cei care lucrează în industria hotelieră și care pot ajuta marketerii să creeze o strategie eficientă și completă.

1. Conturați-vă strategia de social media

Primul pas al oricărei campanii de marketing social de succes este stabilirea unei strategii de bază. Aici, trebuie să te gândești la publicul tău și la ce le interesează de fapt. Mai mult, trebuie să decizi ce platforme de social media să folosești și să fii clar pentru ce va fi folosită de fapt fiecare platformă.

În această etapă, s-ar putea să vă fie de ajutor să stabiliți câteva bune practici sau ghiduri de social media, astfel încât toți membrii personalului să fie pe aceeași pagină. De asemenea, poate fi sensibil să identificați ținte potențiale în termenii demografiei de audiență la care doriți să atingeți, precum și a influențelor de socializare pe care doriți să le câștigați.

2. Stabiliți obiective specifice, măsurabile

După ce ați prezentat o strategie de bază, unul dintre cele mai esențiale sfaturi de marketing social este să stabiliți anumite obiective sau obiective mai specifice. Făcând acest lucru, vă va ajuta să vă asigurați că toți cei implicați în strategia de marketing socială știu ce încercați să obțineți și vor ajuta la menținerea lor motivată.

În mod crucial, aceste obiective sau obiective trebuie să fie măsurabile și realizabile în mod realist. Nu setați ținte generice, cum ar fi „ creșterea numărului de urmăritori social media” . În schimb, stabiliți ținte specifice, cum ar fi „creșterea rezervărilor generate cu media socială cu 20%” și măsoară-ți continuu performanța împotriva lor.

3. Optimizați-vă paginile de social media

Având în vedere o strategie de bază și câteva obiective mai specifice, este timpul să optimizați paginile de socializare ale hotelului. Pentru cei din industria ospitalității , acest lucru înseamnă că asigurarea informațiilor despre companie este listată pe ele, că informațiile despre locație sunt disponibile pentru vizitatori și că conținutul este organizat în mod logic.

Pe lângă acești pași de bază, ar trebui să utilizați o imagine de înaltă calitate a logo-ului companiei ca imagine de profil, să încărcați o mulțime de fotografii ale hotelului dvs. și să includeți un link către site-ul principal al hotelului pe paginile dvs. de socializare.

4. Fii cât mai consecvent posibil

În general, publicul social media le place consistența și le place utilizarea sporadică a platformelor pentru promovarea conținutului. Pentru cei din industria hotelieră, este important să adoptați o abordare consecventă a postării de conținut, mai degrabă decât a merge săptămâni la rând fără a posta și apoi a trimite trei postări pe oameni și așteptați să se angajeze.

Elaborați un program de bază pentru postarea de conținut nou și încercați să vă respectați cât mai mult posibil. Atunci când publicul tău știe să se aștepte la conținut nou, cei care sunt interesați de acesta au mai multe șanse să își facă timp să-ți viziteze profilul pe Facebook, Twitter sau LinkedIn și să-l caute în mod activ, să se angajeze cu acesta și să-l împărtășească cu adepții lor.

5. Profitați de publicitatea plătită

Mulți marketeri apelează la platformele de socializare, deoarece pot genera rezultate fără cheltuielile asociate cu publicitatea tradițională. Cu toate acestea, platformele de social media precum Facebook oferă și opțiuni excelente de publicitate plătită, și merită să vă luați timp pentru a explora aceste opțiuni.

Beneficiile publicității plătite pe rețelele de socializare includ funcții de redirecționare încorporate, capacitatea de a face publicitate la demografii foarte specifice și atingerea potențială enormă, datorită numărului de utilizatori de pe site-urile de socializare.

6. Implicați-vă cu publicul dvs.

Unul dintre cele mai importante sfaturi de marketing în social media se învârte în jurul implicării efective cu publicul tău pe social media. Aceasta înseamnă să-ți faci timp pentru a răspunde la întrebările lor, făcând acest lucru într-un mod util, conversând cu cei care lasă comentarii cu privire la conținutul pe care îl împărtășești și, în general, să-ți faci timp să interacționezi.

Utilizați hashtag-uri pentru a ține conversații despre subiecte specifice într-un singur loc, astfel încât să le puteți urmări mai ușor. Aceasta are avantajul suplimentar de a face conținutul mai ușor de căutat și pentru urmăritorii dvs.

7. Evitați ispita de a posta prea mult

În cele din urmă, postările obișnuite de pe social media sunt bune și o abordare consecventă a postării de conținut este chiar mai bună, dar este important să nu exagerați. Deși este în general în regulă să postăm regulat pe Twitter, pentru a maximiza expunerea, oamenii tind să fie mai puțin iertători atunci când o pagină de afaceri Facebook postează conținut tot timpul.

Studiile sugerează că numărul optim de postări pe o pagină de afaceri Facebook este de aproximativ șapte postări pe săptămână și nu mai mult de două postări într-o singură zi. Puteți răspunde în continuare la comentariile și întrebările audienței dvs., dar ar trebui să fiți respectuosi atunci când postați un nou conținut și să evitați să trimiteți mesaje de timp ale spamului.

Marketingul social media apare ca o strategie publicitară din ce în ce mai importantă și are avantaje deosebite pentru cei din industria hotelieră. Urmărind cele șapte sfaturi de marketing social de mai sus, puteți ajuta să vă asigurați că strategia dvs. este bine rotunjită și mai probabil să vă ajute să vă atingeți obiectivele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *