Importanța probei sociale pentru industria ospitalității

Există 7 miliarde în plus persoane în lumea de azi. În fiecare zi, din ce în ce mai multe dintre ele apar pe rețeaua digitală, rețeaua omniprezentă prin care se întâmplă internetul. Pătrunderea crescută a smartphone-ului, accesul la internet și tehnologia în general indică pur și simplu fără îndoială că da, oamenii sunt animale sociale și, ca atare, ne place să ne împărtășim experiențele.

Cu mult timp în urmă, marketerii și-au dat seama că cuvântul gură este unul dintre cele mai bune moduri de a primi noutăți despre produsele și serviciile lor. Este valabil și în acest timp și în vârstă, dar a evoluat pentru a ține pasul cu avansările tehnologice. Un termen pe care poate că l-ați auzit în bandă destul de des este „dovada socială” și nu este altceva decât cuvântul gură în noul său avatar digital.

De exemplu, cu toții am fost „convinși” să încercăm un nou restaurant sau o destinație de vacanță, după ce ne-am văzut prietenii postând imagini cu aventurile lor și călătoriile lor pe social media. La aceeași notă, am fost și descurajați să ne cazăm la un hotel pentru că am observat recenzii urâte care au fost lăsate de un client nemulțumit online. Aceasta, prietenii mei, este versiunea cuvântului gură din secolul XXI în acțiune.

Ce este dovada socială?

Ființele umane au acest instinct adânc înrădăcinat de a fi influențat de alți oameni și de activitățile lor. Internetul pentru consumatori a arătat, din nou, că oamenii au încredere implicit în recenziile și feedback-urile altor persoane atunci când vine vorba de mărci și de serviciile lor.

Dovada socială este peste tot. Când faceți cumpărături pe Amazon, aveți tendința de a verifica recenziile produsului. Dacă suficientă lume din biroul dvs. recomandă o mâncare comună, sunteți obligat să o verificați mai devreme sau mai târziu. Recenziile pozitive au reușit să atragă mulțimile pentru cele mai fără speranță din filme, în timp ce lipsa de recenzii au făcut ca cinematografia stelară să se estompeze în uitare.

Pur și simplu, dacă mulți oameni îi plac, produsul sau serviciul trebuie să fie bun

Dovada socială este acum o dinamică apreciată folosită de marketing și companii din întreaga lume pentru a influența consumatorii. Companiile s-au ocupat de afișarea proeminentă a recenziilor, a mărturiilor, a evaluărilor, a sigiliilor de aprobare, a opiniilor experților, a „articolelor populare” și a ceea ce nu pe site-ul lor. Și de ce? Pentru că am prefera cu toții să spunem ce au de spus alții despre o anumită afacere decât să avem încredere în marca în sine.

Industria ospitalității este influențată în special de dovada socială. Majoritatea oamenilor se bazează pe recenziile clienților și opiniile pe care le întâlnesc pe social media. Tot mai mulți oameni apelează la Trip Advisor și site-uri similare pentru a citi ce au de spus alți clienți despre un anumit hotel. Și, numai dacă percepția generală și feedback-ul sunt pozitive, ei merg de fapt și rezervă o cameră în hotel.

Tipuri de dovezi sociale

În această privință, dovada socială ar putea fi un fenomen atotcuprinzător care se suprapune peste o varietate de domenii și industrii, dar, din perspectiva marketingului, poate fi clasificată în 5 categorii specifice.

1. Dovada socială expertă

Oamenii au încredere în instituții autoritare și personalități de renume. Înainte de a crede orice cerere, avem nevoie de reasigurare și dovada socială expertă oferă doar asta. Găsiți cuvintele „opinia experților” în articole care oferă sfaturi și instrucțiuni ca mijloc de legitimare. Anunțurile pentru pastele de dinți și periuțele de dinți sunt „consolidate” de părerile unor stomatologi de frunte, în timp ce cremele de înfrumusețare vor avea, de obicei, un specialist în piele care să le sprijine. Și odată ce un restaurant sau un hotel primește de la un critic de renume, puteți fi sigur că oamenii vor acoperi cu el sutele.

2. Dovada socială a celebrităților

Numele spune totul. Celebritățile au un efect vibrator asupra populației și vin cu propriul sigiliu de legitimitate. Dacă o celebritate acceptă un hotel, șansele ca acesta să ajungă în primele zece unități din oraș sunt extrem de mari. Acestea fiind spuse, cea mai autentică și autentică dovadă socială a celebrității este cea neplătită.

3. Dovada socială a utilizatorului

Dovada socială a utilizatorului se găsește în orice fel de conținut generat de utilizator care prezintă experiențele lor. Aceasta include povești de succes, imagini pe social media, mărturii și recenzii pe site-uri web. Dovada socială a utilizatorilor este una dintre cele mai eficiente metode de a crește credibilitatea unui hotel. Unul dintre cele mai evidente exemple este Tripadvisor, unde milioane de utilizatori ajung în fiecare lună pentru a vedea și scrie recenzii și recomandări.

4. Înțelepciunea mulțimii

„Un milion de oameni nu pot greși” este afirmația pe care o respectă majoritatea marketerilor. Și folosesc cifre pure pentru a influența potențialii consumatori. Poate fi subtil sau evident în funcție de cine face marketingul. Luați bloggeri de top, de exemplu, care afișează accesările site-urilor și alte numere pe blogul lor pentru a-și stabili datele de acreditare.

5. Înțelepciunea prietenului tău

Un consumator se va baza întotdeauna mai mult pe experiența personală a unui prieten decât pe cuvântul unui străin. De asemenea, statisticile arată că mulți clienți se bazează foarte mult pe recomandările de la prieteni și familie. Această dovadă socială are potențialul de a crește viral.

În acest sens, s-ar putea să credeți că aveți un teren larg de joc atunci când vine vorba de colectarea de dovezi sociale pentru afacerea dvs. Cu toate acestea, ceea ce funcționează pentru o industrie ar putea să nu răspundă neapărat la cerințele dvs. Prin urmare, trebuie să găsiți conturarea perfectă a diferitelor tipuri de dovezi sociale pentru a afla care sunt cele mai potrivite pentru marca dvs.

De ce ai nevoie de dovezi sociale?

În activitatea de ospitalitate, construirea și evidențierea dovezilor sociale este esențială pentru atragerea atenției și, ulterior, a noilor clienți. Există mai multe motive pentru care ar trebui să depuneți eforturi considerabile în răspândirea cuvântului digital. Iată motivele principale pentru care este esențial să aloci un buget și să faci un plan de marketing în jurul generarii de dovezi sociale pentru hotelul tău

  • Cu fluxul de feedback autentic (cea mai mare parte ar fi pozitiv), veți putea crea încredere în rândul clienților dvs.

  • Dovada socială îți crește credibilitatea ca unitate și te poate ajuta să convertești un client nesigur în favoarea ta

  • Recenziile online, evaluările și mărturiile sunt cea mai bună formă de reclamă pentru hotelul dvs. și pot rivaliza cu cea mai faină și mai scumpă campanie de marketing pe care vă puteți gândi să o lansați.

Strategia de colectare a probelor sociale

Așa cum am menționat anterior, există diverse modalități prin care puteți colecta dovezi sociale, cele mai frecvente fiind solicitarea clienților de a lăsa recenzii și feedback, de a obține influențarii să vorbească despre dvs. oferind sejururi gratuite și încurajarea interacțiunilor (cum ar fi check-in-urile) ) pe pagina dvs. de socializare. Acestea ar trebui să fie integrale pentru campania dvs. de marketing și branding online. Dar aș dori să discut despre alte câteva tehnici pentru colectarea dovezilor sociale pentru hotelul tău:

Videoclipuri

Există un motiv pentru care traficul Facebook s-a abătut odată ce a început să susțină GIF-uri și videoclipuri. Mediile vizuale au capacitatea de a influența oamenii și pot merge virale cu cel mai mic impuls. Un videoclip care evidențiază ofertele hotelului tău, opțiunile de vizitare a orașului, locurile de interes local și gustările culinare din magazin pentru oaspeții tăi trebuie să fie întâmpinate cu mult entuziasm. Și dacă este bine făcut, cu un pic de creativitate în ea, vă puteți aștepta să atragă clienții către ușile dvs. în cel mai scurt timp.

Imagini

Ei spun că o imagine spune o mie de cuvinte. Cercetări aprofundate dovedesc că postările cu imagini au un procent de 35% mai mult de a atrage logodnă, spre deosebire de cele cu doar text. Cercetările dezvăluie, de asemenea, că oamenii sunt mai susceptibili să creadă afirmații fundamentate cu imagini. Deci, data viitoare când doriți să partajați recenzii și mărturii ale clienților, asigurați-vă că atașați o imagine pentru a atrage mai multă tracțiune.

Infographics

Oamenii sunt creaturi vizuale și infografiile sunt cea mai bună opțiune pe care o aveți atunci când doriți să prezentați date într-o manieră interesantă, fără a vă plictisi audiența cu bucăți de text și paragrafe lungi. Nu uitați să le includeți în campania dvs. de marketing.

Cuvinte finale

Colectarea dovezilor sociale nu este atât de dificilă, dar orice strategie este la fel de puternică ca și executarea ei. După ce ați folosit videoclipuri, imagini și infografii pentru a convinge călătorii că hotelul dvs. este o opțiune excelentă, dați-le un apel clar la acțiune (CTA) de urmat. Direcționați-le către site-ul dvs. web sau pagina de destinație și, în niciun cuvânt incert, spuneți-le ce le este necesar să facă.

Nu lăsați nimic de ghicit. Dacă doriți ca acestea să lase o recenzie, precizați-o. Dacă doriți ca aceștia să rezerveze camere și să câștige o reducere, faceți acest lucru clar. În minutul în care lăsați lucrurile ambigue este în minutul în care se vor confunda și vor pleca. Nu lăsa munca grea să se strice. Dacă ați elaborat cu mare atenție planul de marketing pentru a colecta dovada socială, nu lăsați un apel neclar la acțiune să strice lucrurile pentru dvs.

Acum accesați puterea probei sociale și folosiți-o în avantajul dvs. Obțineți clienții dvs. din trecut și cei prezenți vorbind despre voi și folosiți bunăvoința lor pentru a atrage mai mulți vizitatori în drumul dvs.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *