Top 5 cele mai bune exerciții pe care le puteți face vreodată

Dacă nu sunteți un atlet sau un exercițiu serios – și doriți doar să vă pregătiți pentru sănătatea dumneavoastră sau să vă potriviți mai bine în haine – scena sală de gimnastică poate fi intimidantă și copleșitoare. Care sunt cele mai bune exerciții pentru mine? Cum voi găsi timpul?

Trebuie doar să te plimbi cu benzile de alergare, bicicletele staționare și mașinile cu greutate putând să te facă să te duci direct acasă la canapea.

Cu toate acestea, unele dintre cele mai bune activități fizice pentru corpul dvs. nu necesită sală de gimnastică sau vă cer să obțineți suficient de fit pentru a rula un maraton. Aceste “antrenamente” pot face minuni pentru sănătatea ta. Acestea vă vor ajuta să vă controlați greutatea, să vă îmbunătățiți echilibrul și mișcarea de mișcare, să vă consolidați oasele, să vă protejați articulațiile, să vă preveniți problemele legate de controlul vezicii urinare și chiar să vă pierdeți pierderea de memorie.

Indiferent de vârsta sau nivelul de fitness, aceste activități sunt unele dintre cele mai bune exerciții pe care le puteți face și vă vor ajuta să vă formați și să vă reduceți riscul de îmbolnăvire:

1. Înot
S-ar putea numi înotați antrenamentul perfect. Flotabilitatea apei susține corpul tău și îndepărtează tulpina de articulațiile dureroase, astfel încât să le poți muta mai fluid. “Înotul este bun pentru persoanele cu artrită, deoarece este mai puțin greutate”, explică Dr. I-Min Lee, profesor de medicină la Harvard Medical School.

Cercetarea a constatat că înotul poate îmbunătăți starea dumneavoastră mentală și vă poate pune într-o dispoziție mai bună. Aerobic de apă este o altă opțiune. Aceste clase vă ajută să ardeți calorii și tonifiere.

2. Tai chi
Această artă marțială chineză care combină mișcarea și relaxarea este bună atât pentru trup cât și pentru minte. De fapt, a fost numit “meditația în mișcare”. Tai chi este alcătuită dintr-o serie de mișcări grațioase, una trecând fără probleme în următoarea. Deoarece clasele sunt oferite la diferite niveluri, tai chi este accesibil – și valoros – pentru persoanele de toate vârstele și nivelurile de fitness. “Este deosebit de bun pentru persoanele în vârstă, deoarece echilibrul este o componentă importantă a fitnessului, iar echilibrul este ceva ce pierdem pe măsură ce îmbătrânim”, spune dr. Lee.

Luați o clasă pentru a vă ajuta să începeți și să învățați formularul potrivit. Puteți găsi programe tai chi la YMCA dvs. local, centru de sănătate, centru comunitar sau centru senior.

3. Formarea forței
Dacă credeți că antrenamentul de forță este o activitate macho, delicată, gândiți-vă din nou. Greutatea ridicată a luminii nu vă va mări mușchii, dar va menține puternic. “Dacă nu utilizați mușchii, ei își vor pierde puterea în timp”, spune dr. Lee.

De asemenea, mușchiul ajută la arderea caloriilor. “Cu cât aveți mai multă mușchi, cu atât mai multe calorii ardeți, deci este mai ușor să vă mențineți greutatea”, spune dr. Lee. Similar cu alte exerciții fizice, antrenamentul de forță poate ajuta, de asemenea, să păstreze funcția creierului în anii următori.

Înainte de a începe un program de antrenament în greutate, asigurați-vă că ați învățat forma corespunzătoare. Porniți lumina, doar cu una sau două kilograme. Ar trebui să puteți ridica greutățile de 10 ori cu ușurință. După câteva săptămâni, creșteți cu o lire sau două. Dacă puteți ridica cu ușurință greutățile în întreaga gamă de mișcare de mai mult de 12 ori, deplasați-vă până la greutatea puțin mai mare.

4. Mersul pe jos
Plimbarea este simplă, dar puternică. Acesta vă poate ajuta să vă mențineți tăviți, să vă îmbunătățiți nivelul de colesterol, să vă consolidați oasele, să vă controlați tensiunea arterială, să vă ridicați starea de spirit și să scăpați riscul pentru o serie de boli (diabet și boli de inimă, de exemplu). Un număr de studii au arătat că mersul pe jos și alte activități fizice pot chiar îmbunătăți memoria și pot rezista pierderii de memorie a vârstei.

Tot ce aveți nevoie este o pereche de pantofi bine dotate și susținute. Începeți cu mersul pe jos timp de aproximativ 10-15 minute la un moment dat. De-a lungul timpului, puteți începe să mergeți mai departe și mai repede, până când mersi 30-60 de minute în majoritatea zilelor săptămânii.

5. Exerciții Kegel
Aceste exerciții nu vă vor ajuta să arătați mai bine, dar fac ceva la fel de important – întăriți mușchii pelvisului care susțin vezica urinară. Puternici mușchini pelvieni pot merge mult spre prevenirea incontinenței. În timp ce multe femei sunt familiarizate cu Kegels, aceste exerciții pot beneficia și de bărbați.

Pentru a face un exercițiu Kegel corect, stoarceți mușchii pe care îi veți folosi pentru a vă împiedica să vă urinați sau să vă împrăștiați gaz. Țineți contracția timp de două sau trei secunde, apoi eliberați-o. Asigurați-vă că vă relaxați complet mușchii pelvisului după contracție. Repetați de 10 ori. Încercați să faceți patru până la cinci seturi pe zi.

Multe dintre lucrurile pe care le facem pentru distracție (și pentru muncă) sunt numite exerciții fizice. Cupă curtea contează ca activitate fizică. De asemenea, dansul de balet și jocul cu copiii sau nepoții. Atâta timp cât faceți o formă de exerciții aerobice timp de cel puțin 30 de minute pe zi și includeți două zile de formare a puterii pe săptămână, vă puteți considera o persoană “activă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *