Grădina ajută la vindecarea durerii de pierderea sarcinii

O grădină unică îi ajută pe canadieni să spargă un tabu care există în multe societăți. Permite părinților să vorbească deschis despre avortul spontan.

După ce Debbie Balino a născut primul copil, ea și soțul ei așteptau cu nerăbdare un viitor cu o familie mare. Era ceva la care au visat mereu.

Dar pe măsură ce se pregăteau pentru sosirea celei de-a doua fiice, problemele au început.

“Mi-am pierdut Victoria la 21 săptămâni în 2013” își amintește Debbie.

Acesta a fost primul ei avort spontan, dar a continuat să experimenteze încă opt ani în următorii cinci ani.

“Am fost rupt în afară și am trecut prin dispozitivul de stingere”, spune ea.

Doctorii nu au reușit să afle de ce Debbie avea aceste probleme după nașterea ei sănătoasă inițială. Aproximativ 3.000 de femei canadiene se confruntă cu naștere în fiecare an și se consideră că 15-20% din sarcini au ca rezultat avort spontan – dar suferința nouă în rând este excepțională.

Cinci dintre copii au fost pierduți în primul trimestru de sarcină și patru în cel de-al doilea.

Pe fondul tulburărilor emoționale pe care Debbie și familia ei le întâmpinau, niște întrebări dureroase și foarte practice le-au ridicat capul.

Ce faceți cu rămășițele unui copil pierdut în timpul sarcinii? Cum îi onorați memoria?

Un copil rătăcit poate exista într-un fel de limbă, gândește Debbie.

“Sunt prea tineri pentru o înmormântare, dar prea bătrâni pentru a ignora că au existat.” Nu am știut unde să punem Victoria, așa că am lăsat-o în spital, ea a fost menționată ca “biowaste”. in bucati.”

Debbie a fost prea supărată după ce a pierdut-o pe Victoria să se gândească la lucruri precum înmormântări. Dar, cu al doilea avort spontan – William, după 16 săptămâni – a venit o revelație. Un doctor ia spus lui Debbie despre un loc în apropiere, numit Grădina Micii Spirite.

Grădina Micilor Spirite este o grădină amenajată pentru amintirea copiilor pierduți în timpul sarcinii. A fost finalizat în 2012 și se află în parcul Bukarest Oak Park, un cimitir din Victoria, British Columbia.

În interiorul lui se află o serie de plinte lungi, din beton, cu case mici de culoare gri, care se odihnesc pe ele – acestea sunt “case de spiritism” și fiecare comemorează un copil pierdut. Există aproximativ 400 de case în grădină, cu spațiu de până la 3.000.

Duhul caseiImaginați drepturile de autorDEBBIE BALINO
Medicii i-au pus părinții răniți, ca Debbie, în contact cu echipa care conduce grădina, dacă ei cred că le vor fi de folos. Serviciul este gratuit și este susținut de donații.

Dacă un copil este incinerat, cenușa poate fi împrăștiată într-o secțiune specială a grădinii sau plasată într-o osatură – o boltă care se află sub un pavilion.

Indiferent dacă copilul este sau nu incinerat, părinții primesc o casă de spirit.

Acestea sunt realizate din beton rafinat. Ele au, de asemenea, un simbol mic uter, inscripționat în interior, un motiv repetat pe tot parcursul designului grădinii.

Betonul este proiectat cu indentări, astfel încât mușchiul să crească de-a lungul timpului.

Familiile își pot personaliza casele cu propriile lor modele sau le pot lăsa goale, doar cu o inscripție numită.

“Este foarte dificil atunci când aveți un avort spontan și nu aveți un corp, deoarece nu există un obiect fizic”, spune Debbie.

“Grădina cu Spiritele Micului furnizează acest obiect pentru tine, care este casa”.

După ce a aflat doar despre grădină după al doilea avort spontan, sa asigurat că are și o casă care să marcheze și prima, precum și cele șapte.

“Am o mulțime de bunuri imobiliare în această grădină”, ​​spune ea.

“Sentimentul pe care l-am primit de la ea a fost un sentiment de validare – acest sentiment că cineva poate vedea ce simt … Puteți să vă uitați la asta și să-i numiți casa spiritului fiicei dvs .. Sa simțit atât de bine încât să poată avea o casă pentru ea. ”

Ea își vizitează în mod regulat cele nouă case.

“Mă duc în zilele lor de naștere – datele lor scadente – și zilele în care au trecut, mă duc acolo pentru Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Paste, Ziua Îndrăgostiților, soțul meu și cu mine trebuie să ne conectăm cu copiii pe care altfel l-am sărbătorit, “spune Debbie.

“A fi dat o casă de spirit este cel mai generos, iubitor și mai bun lucru pe care o ființă umană o poate face pentru alta. Deoarece lucrul trist despre avorturi spontane sau nașteri moarte este că este un tabu care să o discute. unde sunteți liberi să simțiți ce trebuie să simțiți și să întristați cum vreți să vă întristați “.

Sotul lui Debbie în Grădina Micilor Spirite
Gradina a fost proiectata de arhitectii peisagisti canadieni Bill Pechet si Joseph Daly. Inspirația a venit din timpul lui Bill Pechet în Japonia, unde a trăit timp de doi ani. În timp ce a fost lovit de o tradiție budistă cunoscută sub numele de Jizo – practica creării unei statui mici, votive pentru a marca moartea unui copil.

Acestea sunt de obicei plasate în temple, care au anexate cimitirele. În timpul festivalurilor sunt împodobite cu îmbrăcăminte, în mod obișnuit capote mici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *