Cât de multă cafea ai permis să bei

Cafeaua este băutura preferată a Romanilor: nu mai puțin de 1.000 de pahare sunt beți aici în Germania, la o medie anuală. Dar este încă sănătoasă? Pick-up-ul a fost anterior suspectat de a provoca un prejudiciu crescut la deteriorarea sănătății. Cel puțin un studiu britanic oferă totuși o explicație clară.

Rău pentru inimă și fluxul sanguin: A fost de multe ori avertizat în trecut că creșterea consumului de cafea ar putea deteriora arterele. Cafeaua le-ar întări, ceea ce poate duce ulterior la stres sever și boli de inimă.

Cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au respins acum apelul de cafea ca un ucigaș arterial într-un studiu pe scară largă. Într-o declarație a universității, se spune că chiar și dependenții de cafea nu au de ce să se teamă: Chiar și consumul de până la 25 de cești de cafea pe zi nu ar avea un impact negativ.

Băutură caldă necontestată
Un total de 8.412 de persoane au participat la studiu de către Institutul de Cercetări William Harvey. Subiecții au fost împărțiți în trei grupe în funcție de cantitatea consumului lor de cafea. Pentru a stabili o legătură între consum și sănătatea subiecților, au fost luate imagini RMN și s-au determinat valorile pulsului.

Alți factori care pot afecta duritatea arterială, cum ar fi înălțimea, vârsta, sexul, starea de fumat și obiceiurile alimentare au fost, de asemenea, luate în considerare în studiu. Rezultatele vopsesc o imagine clară. „Deși nu putem dovedi o legătură de cauzalitate în acest studiu, cercetările noastre arată că cafeaua nu este atât de rău pentru artere, pot fi studii ca suspecte mai devreme.“, Spune analistul de date Kenneth Fung.

Din punct de vedere demografic, s-a constatat, de asemenea, că cei mai mulți dintre consumatorii de cafea moderați sau mari sunt fumători de sex masculin care ar consuma în mod regulat alcool. În grupul băutorilor puternici de cafea, o medie de cinci cești de cafea au fost beți în timpul zilei.

Explicație pentru noi descoperiri
Dar cum se poate explica faptul că acest studiu ajunge la o altă concluzie decât investigațiile anterioare? Cercetătorii consideră că numărul redus de participanți ar putea fi o explicație validă că rezultatele mai vechi au fost mai puțin exacte și, prin urmare, au permis un anumit spațiu de interpretare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *