Aceste trei întrebări elementare hotărăște despre fericirea ta de dragoste

Când cuplurile descriu de ce s-au adunat, se aude adesea: “Chimia este potrivită pentru noi”. Dar ce a însemnat asta: chimia dintre doi oameni? Această întrebare este acum dedicată științei și solicită trei puncte elementare, care asigură că o relație interpersonală este durabilă și fericită.

Psihologul și tânărul terapeut Peter Pearson de la Institutul de Cupluri din California a urmărit cuplurile și relația lor de ani de zile. El a ajuns la concluzia că chimia dintre două persoane se potrivește, dacă acestea sunt similare în următoarele trei puncte.

Cele trei stări esențiale esențiale
Părinții: ceea ce ai fost învățat.
Copilul: ce simți tu.
Adulți: ceea ce ați învățat.

Întrebarea pe care o susțin eu
Pearson și-a bazat teoria pe așa-numita analiză tranzacțională, dezvoltată de psihologul canadian Eric Berne la mijlocul secolului al XX-lea. Această analiză se ocupă de cele trei state de ego. Pearson a completat aceste state cu întrebări de bază care facilitează măsurarea compatibilității a două persoane.

Aceste întrebări trebuie adresate de cupluri
Părinți: Sunteți și partenerul dvs. au aceleași valori și o credință similară?
Copilul: te distrezi împreună? Sunteți la fel de spontan? Partenerul dvs. vă găsește atractivă? Îți place să faci ceva împreună?
Adulți: Vă considerați reciproc inteligenți? Puteți analiza și rezolva problemele împreună? Urmăriți aceleași obiective?

Nu trebuie să fie îndeplinită totul
Pentru toți cei care sunt acum într-o sudoare, aici totul clar: În cele mai rare cazuri, cuplurile din toate cele trei puncte sunt 100 la sută compatibile. Dar, cu cât se suprapune mai mult, cu atât este mai mare șansa de a fi fericit de mult timp. Cu toate acestea, Pearson consideră că un al patrulea factor joacă un rol semnificativ: sentimentul.

Un test de auto-test pentru cuplurile care trăiesc împreună
Pentru a clarifica acest al patrulea factor, Pearson recomandă un mic test: Dacă locuiți împreună și partenerul dvs. este plecat pentru câteva zile, și dintr-o dată vedeți ceva important pentru celălalt, întins în apartament. Cum te simți? Ești mai supărat pentru că trebuie să o iei și să-l dai jos, sau îți aduci aminte acele lucruri pentru momente frumoase împreună?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *